НАРОДНА ТРАДИЦИЈА КАО ИНСПИРАЦИЈА И ЗНАЊЕ КОЈЕ СЕ ЧУВА

Додато: 14.06.2017.

Ученици III2 и III3 одељења, са својим учитељицама Евом Божић и Наташом Комарчевић, уприличили су приредбу „Фестивал народне традиције“, у петак, 2. јуна 2017. године. Приказано умеће и знање ученика да сачувају зрнца блага традиције нашег народа представило је круну двогодишњег изучавања изборног предмета Народна традиција.
У присуству бројних гостију, родитеља, пријатеља и наставника и радника школе, који су дочекани хлебом и сољу, деца су испунила програм од 45 минута, прошаран песмом, игром, стиховима, народним умотворинама. Ориле су се мелодије „Салаша у малом риту“, „Дивне“, „Тихо ноћи“..., бројне разбрајалице, ређалице, даштања, брзалице, питалице, као и игре народних кола. Слика свих учесника у народним ношњама била је незаборавна! 
Завршетак приредбе прерастао је у част и пријатељско дружење и разговор,  коју су приредиле мајке и баке ученика. Зашаренила се софра дуга десет школских клупа од колача, кифлица, гибаница, торти и разних домаћих ђаконија.
Фотографије ће рећи више од речи, а ученици ће са собом понети поруку: „ Част је и мудрост сачувати оно што су нам оставили наши преци, како бисмо то умели да пренесемо својим потомцима!“