ЧЕТВРТИ ПРЕКОГРАНИЧНИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Додато: 17.11.2017.

17. и 18. новембра 2017. године  на малој сцени Народног позоришта Сомбор одржан је, по  четврти пут, Позоришни фестивал на немачком језику.

У петак поподне је једанаест група из читаве Србије, Мађарске и Хрватске представило своје позоришне продукције на немачком језику пред широком фестивалском публиком. 

Ученици драмске секције на немачком језику извели су представу 3 прасета. Улоге: Анастасија Радић VII3 (нараторка), Павле Радановић VI1 (Хенсхен), Милица Шијачић VI1 (Френцхен), Дуња Пилић VII3 (Фрицхен), Невена Поповић VII3 (вук).

Режија: Јасмина Ковачевић 

Поред сјајних момената током представа, млади су стекли прва искуства у извођењу комада пред великом публиком и стекли нова познанства са својим вршњацима из различитих градова. Учесници су ове године имали и могућност да учествују у радионицама драмске педагогије и размене своја искуства у овој области.

Захваљујемо за пријатељску подршку пројекту  Амбасади СР Немачке, Фондацији за културу Подунавских Шваба савезне државе Баден-Виртемберг, Покрајнском секретеријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама као и Немачкој фондацији.